Mospërdorimi i vajit në ushqime nuk është ide e mirë, thonë ekspertët

Njerëzit që vuajnë nga sëmundjet e zemrës ose presioni i gjakut, si dhe entuziastët e fitnesit mundohen të shmangin plotësisht vajin nga dieta e tyre e përditshme pasi mendojnë se mos shtimi i vajit në ushqim mund t’i ndihmojë ata të arrijnë qëllimin e tyre më shpejt se zakonisht.

Sidoqoftë, ekspertët thonë se shmangia e yndyrave në fakt mund t’i bëjë njerëzit të rraskapitur dhe të sëmurë.

Yndyrat janë të nevojshme për trupin tonë. Truri ynë, sistemi ynë nervor, nervat tona, sistemi i përcjelljes, të gjitha punojnë në yndyrë. Forma më e mirë e dietës është dieta e ekuilibruar. Vetëm yndyra trans duhet të shmanget që gjendet në ushqimin e rrugës, vazhdimisht mbi zjarr”, ka thënë mjeku indian, Ashok Seth, përcjell Klankosova.tv

Kur hani ushqim pa kripë ose vaj, filloni të humbni peshë, filloni të ndiheni të rraskapitur dhe filloni të ndiheni keq vetëm sepse po hiqni një nga lëndët ushqyese më të rëndësishme për trupin.