Motoçikleta fluturuese e realizuar në Japoni del në treg vitin 2022

Një motoçikletë fluturuese që mund të ecë me shpejtësi 100 kilometra në orë do të dalë në shitje për pak më 680 mijë dollarë vitin e ardhshëm. ‘Xturismo’, krijuar nga Tokio A.L.I. Technologies, u zbulua gjatë një fluturimi provë në një pistë të zbrazët hipodrom në rrëzë të malit Fuji.

Firma po planifikon të prodhojë një seri të kufizuar prej 200 motoçikletash, që kanë një peshë prej 300 kilogramë, deri në gjysmën e parë të vitit 2022. Krahas përdorimit si pjesë e aktiviteteve të kohës së lirë, biçikleta ka potencial për të ndihmuar në shpëtimin e njerëzve nga aksidentet në det.

Një motoçikletë fluturuese që mund të lundrojë me shpejtësi 100 kilometra në orë deri në 40 minuta do të dalë në shitje për 682,000 dollarë vitin e ardhshëm.

Mundësuar nga një motor me djegie të brendshme, Xturismo mbahet nga dy helikë kryesore, të cilat ndodhen aty ku rrotat do të ishin në një motoçikletë konvencionale. Mjeti ka gjashtë helika dhe mundësohet nga një motor me djegie të brendshme.

Ne do të donim të propozonim një stil të ri jetese me këtë automjet lundrues”, tha themeluesi i A.L.I. Technologies, Daisuke Katano.