Mungesa e të ushqyerit ndikon në cilësinë e gjumit

Ushqyerja është një aspekt i rëndësishëm i mirëqenies së përgjithshme, andaj kur mungon ushqimi i duhur ai ndikon në shëndetin fizik, atë mendor madje edhe në cilësinë e gjumit.

Eshanka Wahi, një trajnere e ushqyerjes në Dubai dhe Delhi, dhe pronare e “Eat Clean with Eshanka” thotë se ushqimi luajn një rol të rëndësishëm në shëndetin tonë.

Dieta dhe ushqimi ndikojnë në mënyrë aktive në cilësinë e gjumit tonë. Ka ushqime dhe pije të caktuara që mund ta bëjnë më të lehtë ose më të vështirë për të bërë një gjumë të thellë që ne kërkojmë”, thotë ajo.

Ajo sugjeron që t’i keni parasysh këto gjëra:

Vitamina D

Mungesa e vitaminës D ul funksionin tonë imunitar, ndikon në dhimbjen e muskujve dhe dhimbjet e kyçeve, dhe gjithashtu lidhet me humorin e ulët dhe problemet emocionale. Mungesa e kësaj vitamine është e lidhur me shumë ndryshime në modelet dhe cilësinë tonë të gjumit. Mungesa e saj çon në pagjumësi prandaj është thelbësore që të keni nivele të balancuara të vitaminës D për të zhvilluar një rutinë cilësore të gjumit.

Magnezi

Magnezi është përgjegjës për mbi 300 reaksione kimike që ndodhin në trupin tonë, të cilat e bëjnë atë një mineral thelbësor për shëndetin tonë, duke luajtur kështu një rol të rëndësishëm në modelet tona të gjumit.
Konsumimi i magnezit para gjumit relakson muskujt dhe shkakton gjumë më të thellë. Ndihmon prodhimin e melatoninës në tru. Ai mund të gjendet lehtësisht në zarzavate, bishtajore, arra, qumësht dhe kos.

Vitamina B12

Për funksionimin e duhur të trurit, shëndetit kardiovaskular duke përfshirë formimin e qelizave të kuqe të gjakut dhe aktivitetit të ADN -së, vitamina B12 është e rëndësishme. Ajo është e përfshirë në mënyrë aktive në rregullimin e cikleve të gjumit duke ndihmuar në mbajtjen e ritmeve cirkadiane në sinkron.

Karbohidrate komplekse në vend të karbohidrateve të thjeshta

Eliminimi i plotë i karbohidrateve mund të ketë një efekt negativ në gjumë. Përdorimi i karbohidrateve të pastra është i nevojshëm për një gjumë më të thellë. Drithërat, thjerrëzat, fasulet, bishtajoret, karotat, kungulli, kungulli, të gjitha prodhojnë hormone thelbësore për një gjumë të mirë.