Katër ushqime që zbardhin dhëmbët në mënyrë natyrale

Ka shumë produkte në treg që pretendojnë se i bëjnë dhëmbët të bardhë si porcelani, por shumica përmbajnë kimikate zbardhuese gërryese që dëmtojnë smaltin dhe shtresën mbrojtëse të dhëmbëve.

Një nga alternativat që mund të ndihmojë në zbardhjen e dhëmbëve vjen nga përdorimi i këtyre pesë ushqimeve, të cilat do t’ju ndihmojnë natyrshëm.

 

1.Luleshtrydhe

Luleshtrydhet mund të përdoren si zbardhues natyral të dhëmbëve. Acidi malik në luleshtrydhe shpërndan njollat në sipërfaqen e dhëmbëve dhe zbardh natyrshëm dhëmbët. Ky studim u krye në Departamentin e Kirurgjisë Orale dhe Maksilofaciale, Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti i Bolonjës, i cili thotë se nëse konsumojmë luleshtrydhe natyrale ose nëse duam të kemi një efekt edhe më efektiv, mund t’i përdorim si pastë dhëmbësh.

2.Kos

Meqenëse përmban acid laktik, ndihmon në shpërndarjen e papastërtisë në dhëmbë, shpjegimi është i thjeshtë, Kosi shkakton pështymë të tepërt në përtypje, duke ndihmuar kështu në pastrimin e njollave në dhëmbë.

3.Qepë

Sigurisht, qepa nuk është pëlqehet nga të gjithë për shkak të shijes dhe strukturës pikante, por tani ju mund të ndryshoni mendje. Qepa ka një përbërës mineral, squfuri, që parandalon grumbullimin e papastërtive në dhëmbët tuaj dhe ndihmon në zbardhjen e tyre.

4.Mollë

Molla rekomandohet nga mjekët dhe nutricionistët, pasi është mjaft e mirë për shëndetin. Por ajo që shumë nuk e dinë është se nëse hamë një mollë në ditë mund të shmangim shumë udhëtimet tona tek dentisti. Përtypja e një molle e pastron gojën njësoj si larja e dhëmbëve, si dhe ndihmon në largimin e mbetjeve të ushqimit nga dhëmbët (kujdesi nuk zëvendëson pastrimin e dhëmbëve me fije). Përveç që ka një përqendrim të lartë të ujit, ajo stimulon prodhimin e pështymës e cila ndihmon në pastrimin e dhëmbëve në mënyrë më efektive