Roboti Hadrian X do të ndërtojë 5000 shtëpi në Meksikë

Kompania e ndërtimit robotike FBR ka arritur një marrëveshje me GP Vivienda për të furnizuar sistemin e saj të ndërtimit robotik për të ndërtuar midis 2,000 dhe 5,000 shtëpi në Meksikë.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, kompania gjithashtu do të furnizojë të gjitha muret mbajtëse të lidhura dhe strukturat e tjera me tulla dhe blloqe në një zonë të zhvillimit rezidencial të gjelbër.

Ndërtimi do të përdorë robotin e ndërtimit Hadrian X të kompanisë i cili ndërton me shpejtësi strukturat e bllokut nga një model 3D CAD.

Ai këtë e bën duke prodhuar shumë më pak mbetje sesa metodat tradicionale të ndërtimit, ndërsa përmirëson në mënyrë dramatike sigurinë.

Me mbi 115,000 shtëpi të ndërtuara dhe dorëzuara, GP Vivienda është e specializuar në zhvillimin e “komuniteteve të masterplanifikuara”.

GP Vivienda është divizioni i shtëpive i Grupo GP, një nga kompanitë më të mëdha të ndërtimit në Meksikë.