Turqia nuk lejon “Paradën e Krenarisë” – policia përleshet me marshuesit në Stamboll

Para marshimit që do të mbahej në Taksim për Paradën e Krenarisë LGBTI+ që do të mbahej sot në Stamboll, policia ka ndërhyrë dhe nuk ka lejuar që të zhvillohet marshimi.

Zyra e guvernatorit njoftoi dje se marshimi nuk do të lejohej, por organizatorët paralajmëruan se nuk do ta respektonin.

Policia ndërhyri në turmën e mbledhur në rrugën Mis Sosak për marshimin, i cili ishte planifikuar të fillonte në orën 16:00 në Taksim.

Duke bërë një deklaratë pas ndërhyrjes, organizatorët e “Java e Krenarisë” pohuan se kishte edhe arrestime.

Ndryshe, Turqia është një ndër shtetet që nuk lejon martesat e të njëjtes gjini.