Është publikuar lista përfundimtare e projekt-propozimeve përfituese të OJQ-ve në fushën e rinisë nga Pakoja e Ringjalljes Ekonomike. Bashkangjitur në link gjeni listën që përmban detajet rreth përfituesve, projekteve dhe shumës së përfituar: https://www.mkrs-ks.org/repository/docs/lista_perfundimtare_PRE2021.pdf?fbclid=IwAR0o_1kABkIcTHSM8djh1mbXxK64xEv11r2JgdPs_ed0AV8-52d-7YQYSlI
  Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit lanson programin për punë praktike për studentët e Universitetit të Prishtinës ‘Hasan Prishtina’. “Kjo iniciativë ka për qëllim avancimin e studentëve në programet që lidhen me fushëveprimin e MKRS-së si përkushtim institucional për të...
Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar rezultatet e Anketës së Fuqisë Punëtore (AFP), për tremujorin e parë (TM1) 2021. Sipas rezultateve, dy të tretat e popullsisë në Kosovë janë popullsi në moshë pune, ku përfshihen moshat 15-64 vjeçare. Në...
Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve ka bërë të ditur se është shtyrë afati për përfitim nga masa 3.4, deri më datë 19 shtator 2021. Në njoftimin e MFPT-së thuhet se masa 3.4 përfshin mbështetjen e kuzhinave popullore/humanitare synon të...
Kompania Comodita dhe kompania TehnoBurimi kanë nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi për ndërtimin e fabrikës më të madhe në botë të dyshekëve, Comodita, në Gjakovë e cila pritet të jetë 80.000m2 dhe do të punësojë 2500 punëtorë. Klubi i Prodhuesve të Kosovës...
Në mbledhjen e sotme, Qeveria ka marrë një sërë vendimesh. Në këtë mbledhje, u vendos që të ndahen 15 milionë euro për krijimin e vendeve të reja të punës, përmes mbështetjes që do të ofrohet për punëmarrësit. Vendimi është në zbatim...
Bashkatdhetarët që kanë ardhur këtë verë në Kosovë, sipas hulumtimeve të bëra nga organizatat joqeveritare, kanë shpenzuar rreth 500 milionë euro. Sipas ekspertëve që i kanë bërë këto hulumtime, thuhet se të hollat e derdhura janë një infuzion për...
​​​​​​​Me qëllim të përmbushjes se kërkesave të tregtarëve për operim sa më të mirë, Komuna e Gjilanit, me iniciativë të kryetarit Lutfi Haziri, është në përmbyllje të projekteve të Tregut të Gjelbër, Tregut të Kafshëve, Tregut të Plaçkave, Tregut...
Administrata Tatimore e Kosovës ka bërë të ditur se për të përfituar nga masat 1.1, 1.2 dhe 1.3, deri më tani kanë aplikuar 344 biznese për 917 punëtorë. Lidhur me këto aplikime, ATK-ja tha se sipas statistikave vërehet se numri...
Ministri i Financave, Hekuran Murati, ka bërë të ditur se deri tani janë investuar 10.43 milionë euro në Bono të Diasporës. “Dje ishte data e fundit për të investuar në emetimin e parë të Bonove të Diasporës. Ky emetim u...