Si ta dalloni alergjinë nga ftohja?

Rrjedhja e hundës, teshtitja dhe kolla janë simptoma të zakonshme të alergjive.

Ato gjithashtu ndodhin të jenë simptoma të zakonshme të një ftohjeje dhe një infeksioni të sinusit.

Në të vërtetë, deshifrimi midis simptomave ndonjëherë mund të jetë i vështirë, shkruan Healthline.

Megjithatë, shenjat dhe simptomat shtesë mund t’ju ndihmojnë të bëni dallimin midis tyre.

Për shembull, alergjitë mund të shkaktojnë skuqje në lëkurë dhe kruajtje në sy, ndërsa ftohja e zakonshme mund të çojë në dhimbje trupi, madje edhe ethe.

Ndërkaq infeksioni i sinusit zakonisht prodhon rrjedhje të trashë dhe të verdhë nga hunda.

Alergjitë mund të ndikojnë në sistemin tuaj imunitar për periudha të gjata kohore.

Kur sistemi imunitar është i komprometuar, ju bën më të prirur të kapni viruset, e kjo përfshin edhe virusin që shkakton ftohjen e zakonshme.