Ata të cilët i kanë me qindra e mijëra kontakte, ky konvertim paraqet një sfidë, të mundimshme, manuale, për përditësimin e kontakteve. Pas hyrjes në fuqi të marrëveshjes mes Kosovës dhe Serbisë për prefiksin e telefonisë, shqetësim i qytetarëve mbetet...
  Dy dialektet kryesore të gjuhës shqipe janë Gegë në veri dhe Toskë në jug, të ndara afërsisht nga Lumi Shkumbin. Gegërishtja dhe Toskërishtja janë degëzuar për së paku një mijëvjeçar, dhe format e tyre më pak ekstreme janë ndërsjellash të...
Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK) ka publikuar sot listën me kandidatët e kësaj partie për kryetarë të komunave në zgjedhjet lokale të 17 tetorit. “LDK garon në zgjedhjet lokale të 17 tetorit, me kuadro profesional me gërshetim gjeneratash e me...
Manushaqe Shehu, është gruaja e parë që bëhet Gjeneral Majore në historinë 109 vjeçare të Forcave të Armatosura, thotë se ia dedikon suksesin, mbështetjes së familjesm, por edhe vartësve dhe eprorëve të saj. Karriera e saj në Forcat e Armatosura...
Plisi është kapelja autoktone që i ka përcjellë shqiptarët që nga kohët pellazgo-ilire e gjerë në ditët tona. Plisi, apo siç njihet në popull edhe me emra të tjerë: qeleshe, kësulë, qylah, qylaf, është quajtur kështu varësisht prej regjioneve shqiptare. Së...
Këshilli Gjyqësor i Kosovës ka shpallur konkurs për 105 pozita pune në gjashtë pozitë të ndryshme nëpër Gjykatat Themelore në tërë territorin e vendit. KGjK ka shpallur konkurs të jashtëm për pozitën, “Bashkëpunëtor Profesional”, duke kërkuar 59 punonjës për këtë...
Boga është me siguri fshati më turistik gjatë dimrit në Rrafshin e Dukagjinit. Po ashtu është një ndër vendet më të vizituara edhe në stinët tjera. Boga ndodhet mes maleve të Rugovës dhe është një prej vendeve më të...
Shoqata Jetima e Ballkanit sot ishin në Komunën e Drenasit dhe i dhuruan 5 palë çelësa të shtëpive tëe reja, tregon udhëheqësi i shoqatës Halil Kastrati Gëzim e buzëqeshje te 5 familje me rastin e hyrjes në shtëpi. "Ky projekt ishte...
Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka shkarkuar Valdete Dakën nga udhëheqja e KQZ-së. Në vend të saj, Osmani ka emëruar Kreshnik Radoniqin si kryesues të ri të KQZ-së. Radoniqi që vjen nga Peja është pjesë e Gjykatës së Apelit nga viti...
Zyrtarë policorë nga Stacioni Policor në Fushë Kosovë, me qëllim të sensibilizimit dhe vetëdijesimit të nxënësve, ka mbajtur sot një ligjëratë me nxënësit e shkollës “Zejnel Salihu” në Bardh të Madh të kësaj komune, për dhunën në familje dhe...