Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka ndarë 330,000.00 Euro për trajnimin e 400 nxënësve në sportin e skijimit. Për realizimin e aktiviteteve sportivo-edukative, përmes së cilave promovohen benefitet e aktivitetit fizik dhe kapacitetet e  Republikës së Kosovës për...
Në Qendren Klinike dhe Universitare të Kosovës janë operuar 10 fëmijë me probleme në zemër. Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës ka njoftuar se një ekip i mjekëve kardiokirurgë dhe kardiologë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Italia,...
Tetë ndërmarrje të vogla dhe të mesme të turizmit nga Kosova po marrin pjesë në Panairin e Turizmit në Izmir “Travel Turkey Izmir”. Panairi ka mirëpritur këtë javë në Izmir të Turqisë dy hotele dhe gjashtë operatorë turistik nga Kosova. Pjesëmarrja...
Bashkimi Evropian (BE) ka mbështetur ndërtimin e impiantit të ri për furnizimin me ngrohje qendrore të Gjakovës, i cili prodhon ngrohje dhe energji elektrike nga biomasa e drurit. Ky është i vetmi impiant i kogjenerimit me biomasë në Kosovë. Burimet...
Shërbimi Spitalor Klinik e Universitar i Kosovës ka bërë të ditur se në kuadër të furnizimit me pajisje mjekësore të spitaleve të përgjithshme, SHSKUK ka pajisur me Mamograf, Spitalin e Ferizajt. Sipas këtij Shërbimi, ky spital për herë të parë...
Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci i shoqëruar nga Ambasadorja e Suedisë në Kosovë, Karin Hernmarck, përfaqësuesit e “Ekipit të Gjelbër” nga Ambasada Amerikane, si dhe anëtarët e Shoqatës KUSA (Kosova United States Alumnis), kanë vizituar...
Në Shërbimin Spitalor Klinik Universitar të Kosovës (ShSKUK) sot është përuruar laboratori rinovuar i Institutit të Patologjisë, donacion nga Care for Kosova Kids dhe qeveria holandeze, investim ky me vlerë mbi 130 mijë euro. Zëvendësministri i Shëndetësisë, Arsim Berisha u...
Filmi “Zgjoi”me regji të Blerta Bashollit ka marrë çmimin “Die Tilda”, në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Braunshvajg të Gjermanisë. Kjo u bë e ditur nëpërmjet një postimi në Facebook të faqes zyrtare të filmit. Tutje bëhet e ditur se...
Në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, respektivisht në Klinikën e Kirurgjisë Abdominale, për herë të parë ka filluar aplikimi i kirurgjisë së ngushtimit të stomakut, i njohur edhe si Sleeve Gastrectomia. “Klinika e Kirurgjisë Abdominale në Qendrën Klinike Universitare të...
  Në kuadër të aktiviteteve për shënimin e vitin 2021 si vit Ndërkombëtar i Shpellave dhe Karstit, Unioni Ndërkombëtarë i Speleologjisë së Mesdheut ka publikuar monografinë “Speleomedit - Pamje panoramike e shpellave dhe karstit të vendeve të Mesdheut”, që përfshinë...