Autoriteti i Aviacionit Civil, përmes një njoftimi informon të gjithë qytetarët se nga data 14 tetor deri më 24 tetor 2021, në tërë territorin e Republikës së Kosovës, do të zhvillohet fushata e vaksinimit të kafshëve të egra kundër...
  Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit lanson programin për punë praktike për studentët e Universitetit të Prishtinës ‘Hasan Prishtina’. “Kjo iniciativë ka për qëllim avancimin e studentëve në programet që lidhen me fushëveprimin e MKRS-së si përkushtim institucional për të...
Ministri i Financave, Hekuran Murati ka njoftuar se sot është bërë pagesa e shtesave për fëmijë për gjithsej 16,001 pranuese. Murati ka shkruar në Facebook se 831 aplikuese kanë pasur të dhëna të pasakta, andaj përmes eKosova do të njoftohen...
Afërdita Suka është deputetja e parë shqiptare në Bundestagun gjerman. Ajo garoi me Partinë e Gjelbër në Landin e Berlinit, që sipas exit-poll, ka arritur të fitojë një numër të konsiderueshëm ulësesh, 114 të tilla, apo 14.3% të votave. Suka është...
  Frank Llojd Wright, një nga arkitektët më të mirë të kohës sonë shkroi në librin e tij: ‘Dy arkitektë kanë ardhur në tokë. I pari është arkitekt Sinani kurse tjetri jam unë. Sinani ishte kohanik i italianit Mikelangjelo dhe...
Boga është me siguri fshati më turistik gjatë dimrit në Rrafshin e Dukagjinit. Po ashtu është një ndër vendet më të vizituara edhe në stinët tjera. Boga ndodhet mes maleve të Rugovës dhe është një prej vendeve më të...
Kur mendoni për lëngjet, lëngu i karotës me siguri është i fundit që ju vjen në mendje. Lëngjet e portokallit, mollës, ananasit dhe rrushit janë më të popullarizuara. Sidoqoftë, nëse nuk e preferoni karotën në gatim, pirja e lëngut...
U firmos Urdhri i Përbashkët ministror “Për miratimin e tekstit mësimor të përbashkët “Gjuha shqipe dhe kultura shqiptare”, niveli I. Tashmë Diaspora do të ketë një tekst të përbashkët për mësimin plotësues, i cili do të bashkojë mësimdhënien në Diasporë...
U lind në Prizren (1950). Shkollimin fillor dhe të mesëm i kreu në vendlindje, ndërsa studimet në arkeologji në Universitetin e Beogradit (1972). Magjistroi në Universitetin e Beogradit (1979) dhe doktoroi në Universitetin e Prishtinës (1990). Ishte Shkencëtare Vizitore...
Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku, sot ka ndarë shpërblimet shtetërore për xhudistet Distria Krasniqi dhe Nora Gjakova dhe për trajnerin Driton Kuka, pas rezultatit kulmor që patën në Lojërat Olimpike “Tokyo 2020”. “Ndërsa Qendrën Nacionale të Xhudos...