Kur ndryshojnë stinët, është e rëndësishme të kujdesemi për shëndetin tonë duke marrë parasysh faktorët e brendshëm dhe të jashtëm që ndikojnë në të. Nutricionistët thonë se është e rëndësishme të kujdesemi për shëndetin tonë duke ndryshuar dietën, veçanërisht për...
Tashmë jeni të njohur me këshillën se duhet t’i lani dhëmbët dy herë në ditë dhe të paktën dy minuta çdo herë. Megjithatë ka disa prova që edhe dy minuta larje e dhëmbëve mund të mos jetë e mjaftueshme. Dentistët...
Fëmijët në përgjithësi janë më aktivë dhe flenë më mirë se të rriturit. Megjithatë, jo të gjithë fëmijët flenë aq të qetë sa prisni prej tyre. Fëmijët që vuajnë nga apnea e gjumit priren të kenë një gjumë të...
Studiuesit nuk e dinë saktësisht se çfarë i shkakton disa njerëz të përjetojnë sulme të migrenës. Mund të përfshihen gjenet, ndryshimet në tru ose ndryshimet në nivelet e kimikateve të trurit. Por, është e qartë se disa gjëra nxisin sulmet...
Tingëllon pak e çuditshme, por një thelpi hudhër nën jastëk do t’iu ndihmojë të flini shumë më mirë dhe me qetësi! Substancat sulfurore në hudhër të kombinuara me aromën kanë një efekt qetësues. Era e hudhrës do të arrijë pak...
Kivi nuk është zgjedhja jonë e parë kur duam të hamë një frut. Megjithatë, përfitimet që ofron janë aq të shumta dhe të rëndësishme sa ia vlen të bëjmë edhe përpjekje për ta përfshirë në dietën tonë. Stimulon sistemin imunitar Kivi...
Kujdesi për lëkurën është shfaqur si një nga temat në trend në mediat sociale vitet e fundit. Me gamën e gjerë të opsioneve dhe përbërësve për të zgjedhur për lëkurën tuaj, shpesh mund të humbni se çfarë është saktësisht...
Shërbimi Spitalor Klinik e Universitar i Kosovës ka bërë të ditur se në kuadër të furnizimit me pajisje mjekësore të spitaleve të përgjithshme, SHSKUK ka pajisur me Mamograf, Spitalin e Ferizajt. Sipas këtij Shërbimi, ky spital për herë të parë...
Ka dhjetëra shkaqe të rënies së flokëve si tek të rinjtë ashtu edhe tek të moshuarit, të cilat shfaqen papritur ose graduale. Mund të jetë emocionalisht e vështirë për t’u përballur me të, por në përgjithësi grumbullimet e flokëve gjatë...
Gjumi është jetik për të gjithë dhe shpesh ndodh që për shumë njerëz të jetë e vështirë fjetja. Në mbajtjen e orëve të rregullta dhe gjumë të rehatshëm mund të iu ndihmojë ushqimi. Mbajtja e orëve të rregullta të gjumit dhe...